John G. Lake werd geboren in Canada in 1870. In zijn biografie ‘Avonturen met God’, schreef Lake: ‘Als ik terugdenk aan mijn kindertijd, komen er herinneringen boven als nachtmerries: ziekte, dokters, verpleegsters, ziekenhuizen, begrafeniswagens, begrafenissen, kerkhoven en graftombes; een verdrietig gezin; een moeder met een gebroken hart en een diep bedroefde vader, worstelend om de ellende van het verleden te vergeten, om in staat te kunnen zijn de levende leden van het gezin die hun liefde en zorg nodig hadden, bij te staan.’
In 1908 stuurde God hem naar Afrika, waar hij hielp met het vestigen van meer dan 100 kerken. Bij zijn terugkeer naar Amerika kwam Lake in Spokane, Washington. Hij huurde een appartement in de Rookery Building om te bidden voor de zieken. Dit stond bekend als de Healing Rooms. Lake en zijn assistenten, baden voor de zieken. Over een periode van 5 jaar waren er meer dan 100.000 geregistreerde genezingen. De U.S. regering verklaarde Spokane tot de gezondste stad in de wereld.

John Lake was een man van bestemming, visie, sterkte en karakter.Hij geloofde dat geestvervulde christenen samen, het soort bediening van Jezus toen Hij op aarde was, zouden doen.
Lake’s faam bereikte ook Nederland, waar koningin Wilhelmina na verscheidene miskramen John Lake vroeg om voor haar te bidden. Een jaar later bracht ze een gezond kind ter wereld, prinses Juliana.
Lake’s genezings en predikings bediening omspanden de jaren 1898 tot zijn dood in 1935.

Later kwam Cal Pierce met zijn gezin in Spokane wonen. Hij pakte deze bediening weer op, vandaar dat het Internationale Hoofdkantoor daar nu gevestigd is. De IAHR (International Assocation of Healing Rooms). Daar vandaan coördineren ze alle Healing Rooms wereldwijd, inmiddels meer dan 3000 stuks, per land een hoofdkantoor. Dat is voor Nederland Den Haag.

 

Erald en Mathilde hebben deze bediening in 2001 naar Nederland gehaald en sindsdien vele Healing Rooms geopend.  Tevens zijn zij voorgangers van City Life Church Den Haag en overzien hun 9 dochtergemeentes en 2 campussen verspreid door Nederland en België.